Promena

Kolekcija “Promena” nastala je pod uticajem četiri osećaja. Osećaj uzbuđenosti, jednostavnosti, čistog početka i zaljubljenosti. Ovo je bila prva kolekcija koju sam samo iscrtala pomoću boja i prvi put sam koristila isključivo samo boje.

Prvu masku obiluju žuta, zelena, crvena, narandžasta i bela boja. Podloga je crna, jer je crna nekako sastavni deo mene. Sećam se da sam se tako osećala tih dana, pokrenuta bujicom emocija od novog posla, novih ljudi, izazova koji me čekaju, granica koje sam pomerila i iznenadila sebe, a i uverila da sve se može do pojavljivanje osobe koja će imati uticaja na mene. Mislim da sada kada premotavam film kako je bilo tih dana pogotovo od davanja otkaza do prelaska na novi posao i pokretanje ideje za Praskozorje, nisam sigurna da sam svega bila svesna. Traka se nekako odmotala i ja sam se samo kretala po njoj, a sve se samo sklapalo kada je sat otkucao da je tada vreme.

Zavejana samo površinskim slojem da želim miran posao koji će mi dozvoljavati da se privatno posvetim svom projektu i da uspostavim put u svom životu. Zapravo, žudela sam za velikim i novim izazovima koji me čekaju poslovno, a i privatno. Požar je goreo uveliko ispod površine. Pomalo je i nedefinisana usled svih dešavanja.

Osoba koja se pojavila me je naterala da se zapitam oko svog vremena. Kao neko ko voli samoću i ko stalno juri za tim vremenom sama sa sobom, da li zapravo to vreme koristim tako kvalitetno? Da li je ta glad da budem sama sa sobom konstatna, jer uporno nešto ispuštam i zašto stalno raste? Motivisala me je da izađem iz svog okvira na potpuno nepoznat teren. Naučila me je da kreiram vreme koje zaista provodim sama sa sobom, da osetim da sam zaista prisutna. Takođe mi je pokazala da ne treba da se udaljavam od same sebe, ali drago mi je da sam to prepoznala, presekla i ostala dosledna sebi. Tada sam potvrdila koliko odlučna mogu biti. Osećala sam se kao da mi se sve boje prepliću i krv mi je ključala od uzbuđenosti, buđenja i zauzimanja uzdi svog života.

Takva je i maska. Puna jakih boja, jakih emocija. Bela boja kao oznaka jasne i čiste želje. Divlja!

Druga maska predstavlja jednostavnu lepotu. Dominiraju boje zelena, žuta i bela. Simbolizuju smirenost, emotivnu sigurnost, radost i svežinu. Momenat kada se u meni budila opet želja za ženstvenošću. Vreme koje posvećujemo našoj nezi, kada ne razmišljamo ni o čemu sem o boji laka za nokte, na primer, ili šta sutra obući… Nosila sam razne boje, nikada u svom životu šarenolikije se nisam oblačila. Lepe pastelne i vedre boje. Osećala sam se oživljeno.

Postoje periodi koji nas prosto uhvate u mašinu, jedan dan zaboravite ovo, druge nedelje zaboravite ono, imam vremena sad ću… Onda stignete do sutra ću na dijetu, malo ću povesti računa o ishrani fali mi energije, do izgovora ne, ja nemam vremena za izgled imam preča posla itd. Bavljenje sportom da i ne spominjem. Da, izgled zahteva vreme, ali je lepo naravno pored rada na unutrašnjem ja takođe da se osećate i fizički lepim. Svako voli lepo, a ukusi su različiti. Tako da Maska jednostavne lepote poziva na rast, smirenost i harmoniju.

Treća maska predstavlja početak. Podloga je crna sa belim šarama. Nema toga da li je crno ili belo, one se ne odvajaju. Jedno bez drugog ne mogu da funkcionišu. Uvek postoje kontrasti u životu i drugačije ih ne bi videli. Prožimam i prihvatam ono loše i ono dobro. Prošlost, sadašnjost i budućost sve je tu i sve je u balansu. Imamo krila oko očiju i misli koje vibriraju u sredini. Novi pogledi koji imaju volje, hrabrosti da polete u ostvarivanje i misli tj. razmišljanje i kreiranje daljeg, kao i vibraciju koja ukazuje da teče energija, proces, napredovanje…  Na njoj se ne oslikava ni tuga ni radost. Prazna, ali ne bezlična. Spremna za nove priče sa pređašnjim iskustvom. Ona je jasna, ona je tu.

Četvrta maska Zaljubljenost. Dominiraju pastelna zelena, roza i bela boja. Ona je kiša i ritam. Kiša koja lepo i nežno pada u ritmu koji najavljuje idiličan period. Ona sanja, budi se, leprša i miriše. Lakoćom svog hoda, lupanjem svog srca, ona se raduje i iščekuje. Želi ljubav. Mašta o svom izabranom, o njegovom pogledu, mislima milion puta u toku dana dodiruje njegove crte lica. Zna miris njegove kose, posmatra njegov hod i kretanje. Satima bi ostala tako spuštajući pogled na njegovo lice, posmatrajući tu lepotu i neopisivu razmeru, zapitkujući se šta se to krije iza. Kao da iskače iz neke polu senke, vidim ga jasno, ali oko tinja. Tinja nekom čudnom misterijom. Tamom sa sjajem, taj osmeh na ivici anđela i đavola negde na rubu njegovih usana. Ona je zaljubljena i čeka da izađe na svetlo, potpuno tu samo za nju. Iskreno da se pojavi, da je sačeka, da je obraduje. Posmatrajući kako se igra poigrava sa iskrenošću, ali ona sve može popraviti. Ona ima nade za oboje, ona je Zaljubljena.

  • Prodato
  • Prodato
0 0 votes
Article Rating
Podelite tekst sa prijateljima!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Prijavite se u email zajednicu!

Dobro došli na let broj 091107, avio kompanije Praskozorje sa polaznog aerodroma Avantura. Planirano vreme putovanja par sekundi do odredišta Zajednica. Želimo Vam prijatno putovanje!

PRIJAVITE SE DA DOBIJATE NOVOSTI SA SAJTA
Email adrese ne ustupaju se trećim licima ni pod kojim uslovima.