Početak

Prašina se diže kako ljudi prolaze, a ima ih dosta. Uspeli smo da se uglavimo na jedno mestašce, tačno iza snimatelja. Imam osećaj da ceo grad živi večeras. Pogled mi prelazi preko ogromne postavke I reklamnih zavesa koje se spuštaju niz nju I uvis pravo u nebo. Nebo je noćas lepo. Čekam…svetla se još ne pale. Držim se čvrsto za mrežastu ogradu, vidim kreću se po bini srce lupa, premotavam u glavi  kako sam ostala u tišini kada sam ih prvi put čula. To je to video bim se uključuje, svetla se pale I Apocalyptica započinje svoju apokalipsu.

Trojica čeliste I bubnjar pokreću magiju I plešu uz senke noći. Alku na finskom znači početak i prva je maska u toj kolekciji. Inspirisana je nastupom Apocalyptice kao i njima samima.Četiri fantastična muzičara koji na svoj jedinstveni način predstavljaju svoj talenat i performans. Iako su postali poznati svirajući covere grupe Metalika, ipak oni imaju I svoje albume, kompozicije, operu i predstavljaju umetnost koja odiše emocijom. Inspirisana njihovim nastupom rešila sam da pomerim svoje umeće u maskama. Kako bi bilo da izvajam rogove? Sve je moguće. Tako da Alku ima rogove i predstavljena je barokno. Barok je sklon pokretu i strastima. Alku je plahovita, puna nemira i uzbuđenja s težnjom da izazove što više utisaka i jakih osećanja. Ona ide iz svetla u tamu i obrnuto. Pleše svoj ples na mesečini prožimajući sve što sam osetila te noći. Momenat koji odvaja život od običnog i kao kad nežan dodir hladnog satena prelazi preko vašeg osećaja višeg. Posebna prostorija umetnosti u kojoj sve što je nemoguće pretvarate u moguće.

Satu ili na finskom bajka je neispričana priča. Za razliku od Alku ona nije toliko nemirna. Jednom davno tačno u vašoj glavi gde su se susretale razne mašte i jenjavale stvarnošću ostala je granica negde nekada davno. Ostala je i Satu. Ona boravi upravo na toj granici Nekada davno, tačno u mističnoj dolini ljubičaste. Svojim šljokicama koje se prelivaju noću obasjava svoj svet kada sve pomalo postaje drugačije. Ona priča razne priče iz različitih epoha I uvek postoji još koja neispričana priča. Mudra, staložena I nestvarna čuva svoju dolinu I ako je oslušnete dobro I pažljivo ispričaće I vama po koju neispričanu priču.

“Početak” pored dve maske ubraja i jednu sliku. Sva tri dela su nastala kao poseban osećaj iskustva. Nastup Apocalyptice i sve što je probuđeno tokom koncerta razvijalo je moj duh da otvori nova vrata prostorije. Prostorije u kojoj ne samo da je sve moguće, već prostorije u kojoj kreiram. Idem korak dalje I ideje koje nailaze su složenije za izražavanje, ali upravo nalazim način kako da ih izrazim. Svakim posebnim, čistim iskustvom odlazite na drugi nivo. Shvatate koliko je dragocen onaj poseban momenat ljubavi I sreće I koliko je sve ostalo nebitno kada vi osetite u srcu da ste prisutni I koliko vi sami možete biti istinski prelepi I posebni. Upravo takvi momenti kroje naše stepenice do neba.

  • Prodato
0 0 votes
Article Rating
Podelite tekst sa prijateljima!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Prijavite se u email zajednicu!

Dobro došli na let broj 091107, avio kompanije Praskozorje sa polaznog aerodroma Avantura. Planirano vreme putovanja par sekundi do odredišta Zajednica. Želimo Vam prijatno putovanje!

PRIJAVITE SE DA DOBIJATE NOVOSTI SA SAJTA
Email adrese ne ustupaju se trećim licima ni pod kojim uslovima.