Michael Bublé: Šarmer filmske muzike

Kada sam čula da jedan od najvećih šarmera današnjice i pevač koji odiše onim mangupskim šarmom koji su posedovali stari veliki pevači, drži koncert u susednoj državi Hrvatskoj zaista sam se obradovala, ali malo i rastužila jer Srbiju nije uvrstio u turneju. Biće i toga, nadam se. On je Michael Buble.

Michael Buble je rodjen 09.09.1975. godine u Kanadi. Od ranih dana pokazivao je zainteresovanost za muziku, ali i za hokej. Njegov talenat je uočio njegov deda, pošto je voleo da prešlušava i da peva pesme sa dedinih starih ploča. Takođe je zabavljao svoju porodicu kada su išli na porodična putovanja. Kao što je i sam rekao u Oprinom šou, pošto je smatrao da nije neki igrač hokeja posvetio se svojoj drugoj ljubavi – muzici. U njegov talenat i da će jednom postati velika zvezda jedino je verovao njegov deda. Sa 18 godina pobeđuje na lokalnom takmičenju, ali isto tako biva diskvalifikovan od strane organizatora. Delish ga uvodi u Canadian Youth Talenat gde pobedjuje i Delish postaje njegov menadzer. Za Michael je došao presudan moment kada odlazi u Los Angeles i tu mu pomaže David Foster na izradi prvog albuma.

Michael je prepevao mnogo pesama, dao im je potpuno novi šmek i udahnuo im novi zvuk. Pevao je sa Barbarom Streisand “It had to be you’’. I sa Laurom Pausini. Prestao je da peva kada mu se sin razboleo, ali dobre vesti su da se izlečio. Michael se vraća na velika vrata albumom “Love”, sa divnim pesmama i divnom muzikom.

Kada gledam Michaela na njegovim nastupima, ponaša se i peva kao da je sa prijateljima, opušten i nasmejan. Obožavam umetnike koji nisu umišljeni, koji su prirodni, a svesni svog talenta. Kada slušam Michaela oseaćam se divno, posebno. Njegova muzika odvede me na putovanje kroz vreme. Svaki takt, zvuk, tekst pesme, probudi nešto divno, što dugo spava zakopano na dnu duše. Sa njegovim pesmama imam osećaj da šetam evropskim gradovima i na nekom trgu punom ljudi prepoznam taj pogled i taj osmeh za kojim toliko tragam.

Posebna pesma sa njegovog albuma je “Where or When’’. Tekst pesme me podseća na osobu koju sam upoznala, a već sam ga negde videla možda u snovima ili vekovima ranije koji je osmehom razgalio dušu i istopio srce. Topla preporuka u ovim kišovitim jesenjim danima topla čokolada, dobro društvo i divna opustajuća muzika.

Michael melanhoničan glas pun emocije, posebno u pesmi “I ‘ll seeing you’’, daje nadu da nije sve otišlo bestraga i da posle oblaka dođe duga za kojom svi tragamo.

Podelite tekst sa prijateljima!
Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments

Prijavite se u email zajednicu!

Dobro došli na let broj 091107, avio kompanije Praskozorje sa polaznog aerodroma Avantura. Planirano vreme putovanja par sekundi do odredišta Zajednica. Želimo Vam prijatno putovanje!

PRIJAVITE SE DA DOBIJATE NOVOSTI SA SAJTA
Email adrese ne ustupaju se trećim licima ni pod kojim uslovima.