Josh Groban: Pevač moćnog glasa

Kao tinejdžerka volela sam da gledam Ally Macbeal. U jednoj od epizoda pojavljuje se stidljiv muškarac koji me je, kada je počeo da peva, ostavio bez daha. Sva njegova stidljivost je nestala i stojao je mladić sa neverovatnim talentom. Pevao je “You ‘re still you’’ sa toliko emocija, da sam se pitala kome je posvetio pesmu kada je peva sa toliko žara, tako ranjivo. Trebalo mi je par godina da saznam da je u pitanju Josh Groban.

Josh Groban je američki pevač, tekstopisac i glumac. Rođen je u Los Angelesu, u porodici gde je otac biznismen, a majka učiteljica. Njegov talenat je otkrio njegov profesor i dao mu šansu da postane solista. Postao je poznat po svom baritonskom vokalu. Kako su njegovi albumi izlazili, tako je on sigurnim korakom išao do zvezda. Pohađao je srednju školu za glumce kada ga je pozvao David Foster da peva sa Celine Dion pesmu “The Prayer’’ 1998. godine na nastupu za Grammy nagradu. Kako je pričao u jednoj emisiji, rekao je Davidu da on to ne može da ima tremu, on mu je rekao ako želi da postane ozbiljan muzičar da mora da pobedi svoje strahove. Tako se kao tinejdžer, kako kaže, dok su se njegovi vršnjaci opijali na žurkama, spremao da peva sa dva ozbiljna muzičara Celine i Barabara Streisand, ali mu je to pomoglo u karijeri mnogo. Jedna stvar interesantna za njega je da ne voli telefone, instagrame, jer je za njega prevara da glumi obožavaocima da je dobro raspoložen. Ima svoju omiljenu kucu koja ga prati na svim turnejama.

Otpevao je puno dueta od kojih ja izdvajam lično duet sa Sarah Mclachlan i Larom Fabijan.

2004. godine otpevao je naslovnu numeru za film Troja i za crtani Polar Expres. 2005. godine peva na dodeli Oskara pesmu “Belive” gde mu društvo pravi Beyonce, on je iz nje izvukao nešto posebno. Postao je prepoznatljiv po svom kategoričnom pevanju. Gde bih ja lično izdvojila pesmu “Remember” me on svojim pevanjem mene vraća na to staro Grčko vreme gde su zbog ljubavi ratove vodili o kojima i danas vekovima kasnije učimo.

On je za mene umetnik koji svojim pevanjem prosto pokrene u meni da se osećam da sam u Italiji dok pevam šansone, da sam na sceni dok peva pesmu  iz opere Fantoma da je on taj koji svojoj Kristini izjavljuje ljubav i daje svoje srce na dlanu. Prosto pokreće puno emocija u meni. Otpevao je pesmu za film “Lepotica I Zver”, “Evermore‘’ udahnuo je nešto posebno i opet oživeo lik začaranog princa. Posle duge  pauze snimio je album “Bridges” gde je neke pesme prepevao, a neke su bile njegove autorske. Lično izdvajam “Bigger than us” udahnuo je novi zvuk osveženje na abumu. On je za mene poseban umetnik i divan.

Ko je vama lično neko poseban koga volite da slušate?

0 0 votes
Article Rating
Podelite tekst sa prijateljima!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Prijavite se u email zajednicu!

Dobro došli na let broj 091107, avio kompanije Praskozorje sa polaznog aerodroma Avantura. Planirano vreme putovanja par sekundi do odredišta Zajednica. Želimo Vam prijatno putovanje!

PRIJAVITE SE DA DOBIJATE NOVOSTI SA SAJTA
Email adrese ne ustupaju se trećim licima ni pod kojim uslovima.