Celine Dion: Diva moćnog glasa

Pila sam kafu i pustila koncert Celine Dion iz 1997. godine u Memfisu. Ostala sam zatečena i fascinirana energijom i atmosferom koju je ona te noći pružila i dobila od publike. Sve je bilo toliko moćno da sam imala osećaj da sam i ja tamo zaista.

Kanadska pevačica Celine Dion važi za jedan od najlepših glasova današnjice i vlasnica je mnogobrojnih nagrada. Ona je najmlađe dete i od malih nogu je pokazivala izvanredan talenat za muziku. Njena majka odlučuje da joj pomogne i daje kasetu tada već poznatom menadžeru Rene Angeli. Posle nekog vremena, kada je shvatila da se on neće javiti, odlučila je da ode kod njega i zamoli ga da posluša. Kada je čuo njen glas, odlučio je da joj pomogne u ostvarenju karijere. Kao predstavnica Švajcarske 1988. godine pobedila je na Evroviziji sa pesmom „Ne Partez Pas Sans Moi“. Ona je pevala na francuskom jeziku i na svim nastupima je pratila njena majka.

Gledajući nastup Michael Jacksona poželela je da peva na engleskom jeziku. Svojim trudom radom i željom 1990. godine izdaje album na engleskom jeziku pod nazivom Unision. Svoj prvi oskar dobija za pesmu „Beauty and the beast“, koju je otpevala u duetu sa Peabo Bryson. Kako joj je cvetala karijera tako je i privatni život cvetao. Obelodanila je ljubav sa svojim menadžerom i uskoro su se venčali. Celom svetu je postala poznata pesmom “My heart will go on” koju je otpevala za film Titanik 1997. godine, kada dobija još jednog Oskara. Jedne godine objavljuje album na francuskom, a druge na engeskom.

Napravila je pauzu i rodila sina. Dugo se borila da bi postala majka, ali se u međuvremenu njen muž razboleo od raka grla. Dugo se lečio i uspeo da ozdravi. Odlučuje da napravi neku promenu u karijeri i peva pet dana u Las Vegasu uživo. Njen šou je postao najposećeniji i najbolji u istoriji tog grada.

Napravila je pauzu sa drugom trudnoćom gde je dobila blizance i posle godinu dana se vraća u Las Vegas. Ipak, njena sreća je kratkog veka jer se suprugu vraća bolest i 2016. godine umire. U razmaku od mesec dana gubi rođenog brata od iste bolesti. Ona nastavlja da se bori, nastupa i snima album na francuskom jeziku. Prepevala je pesmu od grupe Queen Show must go on. Sa tom pesmom nastupa na Billboard Music Award i dobija nagradu koju joj je urucio njen stariji sin. U novembru ove godine obradovaće nas novim albumom Courrage. Posle toliko godina odlučila je da zatvori šou u Las Vegasu opraštajući se od publike pesmom “Flying on my own”.

Celine Dion za mene predstavlja pravu divu moćnog glasa. Profesionalac je koji je fokusiran na svoj talenat i umetnik kome je glavni adut prelepi glas. Privuklo me je to što nikada nije imala neke specijalne koreografije na sceni, skandale, niti joj je bilo šta drugo bilo potrebno sem same sebe da bi je ljudi slušali. Žena koja stane, zapeva i magija počne. Ona nam u svojim nastupima daje emociju, proživljavajući svaku reč. Publika se brzo priključuje, ja se priključujem. Kroz njene emocije upoznala sam svoje. Njenim pesmama se više predstavim ljudima nego što bih sama uopšte i znala to da uradim. Ljubav – to je ono što vidim kada ona izađe na scenu.

Nekima je dosadna zbog srceparajućih pesama, ali u meni budi sve iskrene emocije koje jedna žena proživljava, priznavajući ih ili ne. I kada mi je dan tužan, uz njenu muziku se osećam sigurnije, bolje… Još tamo negde ima nade, još tamo negde čekaju me neke nove avanture.

Posebno bih istakla pesmu “All by myself”, najviše me pogodilo što ne nađemo svi svoju srodnu dušu ili je nekako ispustimo. Treba dosta hrabrosti i borbe da prihvatiš da možda ipak možeš ostati sam. Da li možete da ostane sami?

Koja je vaša posebna pesma od Celine Dion i zašto je posebna? Napišite ispod, u polju za komentar!

5 1 vote
Article Rating
Podelite tekst sa prijateljima!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Prijavite se u email zajednicu!

Dobro došli na let broj 091107, avio kompanije Praskozorje sa polaznog aerodroma Avantura. Planirano vreme putovanja par sekundi do odredišta Zajednica. Želimo Vam prijatno putovanje!

PRIJAVITE SE DA DOBIJATE NOVOSTI SA SAJTA
Email adrese ne ustupaju se trećim licima ni pod kojim uslovima.